Z mého pohledu ví o kávě všechno. Zná snad dokonce
jména sběračů kávy kterou servíruje. Všech káv, které servíruje. Zdá se být
chodící studnicí moudrosti o kávě, zároveň pokorně přistupuje k technice
přípravy, jež je snad stejně důležitá jako kvalita suroviny jako takové. Karel
je KafféSuperman.
V jedenáct mám schůzku s DB, po chvíli bloudění se
sem, do Al Cafetera dostanu. Kdybyste to někdy hledali, je to u té budovy soudu. Jo, u té s těma kachlíkama. Kde že jsi?! Na úvod dáváme espresso směs Brazílie/Guatemala půl na půl. Nádherna crema, pružná, hustá.
Servírováno podle Vašich představ, k mé naprosté spokojenosti. Chvíli
tlacháme o různých důležitých věcech, přesuneme se dovnitř.
Kavárnička je útulná a maličká, je tu cítit dlouhá etapa
cizelující místo přesně k tomu účelu, za jakým jste sem přišli. Dát si
vynikající kávu. Bar je plný udělátek na filtrovanou kávu, v policích jsou
maličkosti, hry pro ukrácení chvíle, artefakty a rekvizity. Sedí se tu
pohodlně, s příjemně intimním výhledem na ulici.
Dáváme si snídani, i když je půl jedné. Z poctivé
nabídky skládající se z párků, vajíček na spoustu způsobů, sladkých věcí
si vyberu míchaná vajíčka. Z hlášky „Rozhodli jsme se, že naše míchaná
vajíčka budou skutečně míchaná“ mi vstávají vlasy na hlavě, přesto je to možná
něco, co bych vyslovil já sám, mít tenhle styl byznisu. Bochánek je příjemně
sytě žlutý, správná míra cibulky a koření z něj dělají lahodnou báseň.
Čerstvé pečivo sice není v ceně, ale je vynikající.
Přichází další kolo kávy, tentokrát aeropress. Kávy, jak má,
tak tu co má DB, jsou bezchybné, otevírají úplně nový pohled na nápoj jako
takový. Napsal jsem si k nim poznámky, tady jsou:
Moje Etiopie:
Aroma: medovost až do fijalkova, v závěru těžší, vosková, s náznaky čaje
Chuť: příjemně z počátku nakyslá, citrusová, v závěru lehká, čistě kávová chuť
DB Keňa:
Těžší, s kulatějšm závěrem, ovocnější, kiwi+maliny, čajíček
I bez tuny informací a genia loci by tohle samo o sobě
stačilo na geniální zážitek.
Nakonec sem dobloudí i JK, a dá si frappé. Po důkladném
vyptání „jak to vlastně chce“, dostává na stůl skvělý studený, osvěžující nápoj,
plný kofeinu, vzpomínek na Řeckou riviéru.
Není vůbec divu, proč si všichni myslí že Al Cafetero je
nejlepší kavárnou v Praze. Ona totiž nejlepší je. Určitě co se týče kávy.
Co se týče žvýkaček Pedro, mají zde co dohánět, ani jedno tetování nefungovalo.
No comments:
Post a Comment