
Jak jsem procházel centrem, zamítaje jednu restauraci za druhou, potichoučku mi začalo kručet v břiše, na druhou stranu pocity euforie měly čas trošku víc se rozvinout. Namířil jsem si to přes starou dobrou Prahu napříč. Cesta by nikdy neměla sledovat jen jeden cíl, v tašce přes rameno nesu vrátit poslední přečtenou brakovku. Zatímco jsem klouzal po kočičích hlavách Staroměstského náměstí, vizualizoval jsem si restaurační okolí knihovny, s jediným úmyslem - dát si pizzu.
Dát si italskou pizzu po česku, přesně takovou, jakou jsem jednou za půl roku po vysvědčení na základní škole dostal v místní, tehdy jediné, námi milované pizzerii u náměstí. Někdy byla spálená, jindy nedopečená, pro mě vždycky jako manna, podmíněná cena za splněné povinnosti. Pokaždé když kolem toho domu jdu, dávno už je tam jiný provoz, vzpomenu si na ... ach, stárnu.

Teď naopak přijde "wow". Dostávám přesně to co chci. Tahle pizza by se nechala Itálií vysmát, ale já jsem rád, moc rád, protože zatímco žvýkám, vzpomínám na ... Nápad dát na jednu pizzu do čtyř částí čtyři různé ingredience není gastronomicky nejvydařenější, ale co si budeme povídat, někde vzadu se plácám po rameni, že vlastně jím čtyři jídla. Pivo jsem dopil přesně s posledním soustem, většinou mám problém k obědu půllitr vypít celý. Tohle vlastně byla jen třetinka.
Švejkovi nenechávám prakticky žádné spropitné, protože ty dvě deci piva co mi nenatočil, jsou přesně částka kterou bych honoroval rychlý servis a hlavně pro mě perfektní jídlo. Objektivně Pizzerie Donna není nic co byste museli vidět, ale možná příště, až zas bude vysvědčení...
No comments:
Post a Comment