V jednom z posledních skoroletních odpolední jsem se vydal prozkoumat toto restaurační zařízení, pyšnící se honosným jménem, honosnou prezentací, v neposlední řadě také honosnými cenami. Chlápek na banneru je mi lehce povědomý, nakonec se rozvzpomenu, že to je onen vizionář, který má na svědomí Piána v ulicích. Hned se mi vchází o něco radostněji.
Interiér je jedním slovem úžasný. Takto nějak si představuji onu petrohradskou poustevnu. Atmosféra je klidná a milá, včetně hudby, usmívající se obsluhy, nastavení světel a stínů. Jakmile se posadím, ihned je u mě slečna servírka, všechno jde jako po másle. Objednávám si pití, mají tu Poutníka (jak jinak), docela široký a poměrně cenově náročný výběr všemožných vín, Milan Nestarec a jeho Běl je také jasná volba.

Druhý chod - okurkové risotto. I když je na tabuli napsáno gramaticky správně, pořád tan nějak čekáte, že vám donesou rýži plnou tlustého masa s oschlou okurku. Všichni kývou. Samozřejmě, že tady jde úplně o něco jiného. Je lahodné, máslové, ze správné rýže, uvařené správným postupem. Jedním slovem : "Bonissimo".
Na závěr ještě espresso, které se rozhodnu vypít na pohodlné zahrádce s výhledem na pohřební ústav. Tady příjde jedno, nutno zdůraznit, že první i poslední zaváhání. Káva je naprosto v pořádku, jak chuťově, tak stran servisu. Když se ale pídím po tom, co piji, dostanu usměvavou, ale poměrně stručnou odpověď : "Arabiku". Ok, tak to bychom měli.
I když celá návštěva tady nevyšla úplně levně, opět mám po dlouhé době pocit, že jsou místa, kde to dělají ne jen s nadšením, ale i s potřebnou dávkou zkušenosti, stylu, prostě všeho co k dobrému gastronomickému podniku patří. A to si zaslouží čtyři mramorové sloupy s jónskou hlavicí.
No comments:
Post a Comment