Thursday 29 March 2012

Večeře v ... Hospůdka Na Hvězdě

Ok, je potřeba být shovívavý a trpělivý. Tyhle vlastnosti uplatníte, pokud půjdete na Hvězdu, třeba se projít, nebo jen tak, dostanete žízeň a zastavíte se v téhle putyce. Hospůdkas na Hvězdě nevypadá dvakrát lákavě ani z venku, ani zevnitř. Pocestnému znavenému však zahrádka před posprejovanou budovou připomene onu pověstnou oázu. Neobsluhuje se na ni. Což je vzhledem k zaměstnanému personálu plus.Vkročíce do špeluňky, naskytne se Vám obraz silně unuděného, neupraveného muže neurčitého věku, jak čte za barem noviny. Nemá drobné, jídlo Vám ven ROZHODNĚ odnést nedovolí, prostě jste mu na obtíž. Je unavený a strhaný. To je docela škoda.

Sedíme a pijeme zdejší neoslnivou desítku. Není ani dobře vychlazená, nemá jiskru, postrádá svěžest a lehkost ideální čepované desítky. Kofola, kterou konzumuje ML stojí 28 Ká za čtyři deci. No z levného tu nejsou. Týden  zpátky jsme tu měli nefiltrované, které bylo pod míru, drahé jako všude. Ale bylo výrazně lepší, než ta desítka.

Konečně se přesuneme dovnitř, abychom ochutnali skvosty místní kuchyně. Mají tu kromě normální nabídky, kterou vaří stále ( na webu prezentované jako "jídelák" ), cosi jako jídla z rychlého občerstvení - hamburgery, fajitas, saláty. K těmto jídlům si můžete za desetikačku objednat hranolky. Na tato jídla jsme se zaměřili. Já jsem si po nedlouhém uvažování objednal smažák v bulce, na který už mám dlouho chuť. JK si dala pro změnu salát.



Začnu svým jídlem, které bylo zklamáním na druhou. Hranolky OK, vyloženě normální, neosolené, ale nepřesmažené. Hlavní objekt na talíři byl vyloženě smutný. Malá houstička, v ní tenký smažák, list salátu a neochucená majonéza. Žádná další zelenina, žádné koření, žádný bonus. Za 79 čekáte jinou porci jiného stylu. Salát byl překvapivě dobře ochucený, s jablky a vlašskými ořechy. Zbytek nakrájená zelenina, občas kousek ne úplně vábně vypadající. Očistit zeleninu je zde zjevně taky vážnější problém.

Nechali jsme tu spoustu peněz za velmi plytký zážitek. V podtatě by nešlo ani o ten zážitek jako o to otřesné jídlo. V kombinaci s obsluhou, která v podstatě nefunguje, prostředím, které nevábí, hospoda Na Hvězdě moc neoslnila. Skutečně je asi nejlepší stavit se tady na pivko na zahrádku, sám si ho naservírovat, jít pryč.

No comments:

Post a Comment