Thursday 4 October 2012

Oběd v ... Artemis

Je zvláštní dostat se na místa, kolem kterých chodíte docela často, ale nikdy jste prostě nešli dovnitř. Ať už je to restaurace, bar nebo obchod. Představy rychle vezmou za své, konfrontace s tvrdou realitou právě začíná. "Greek restaurant Artemis" jsem si totiž naprosto iracionálně představoval jako tradiční řeckou hospodu, na zemi pomalu sláma, v rohu skupina postarších mužů v kruhu vyhazujíce nohy v rytmu balalajky, v ohrádce oslík, za pultem stokilová Řekyně šenkující ouzo. Ne, tak to tady skutečně nevypadá.
Artemis je normální, tuctově, zároveň rádoby designově vypadající restaurace v nákupním centru. Nic nového pod sluncem. Je tu docela draho, denní nabídka jídel je nápaditá v rozmení maso-pasta-salát. Když se ale posadíte, nikde ji nevidno, obsluha Vás však obdaří jídelním lístkem, který je překvapivě krátký. Začneme vybírat pití. Stella za pade Ká není můj šálek kávy, ale povšimnu si vína, přímo lokálních značek. Krom Moravy tu nabízí i řecké moky, proč si tedy nedat deci Popoukadlovise. Nebo tak nějak. Obědnám si růžové, FF červené. Servírka nám s úsměvem donese rovnou dvě deci, i když v lístku nabízí vína po deci. Nedá se nic dělat, snad to zvládnu. Moje rosé je teplé, ale pitelné. Žádná hitparáda. Místo zeje prázdnotou, možná proto, že už jsou dvě hodiny, všichni v obleku už musí sedět za stoly. Sepisovat návrhy. Připravovat ujednání. Prodávat svou duši. To jen tak na okraj.
Objednám si gyros, seběvědomě bez ničeho. Jednak do sebe nechci cpát hranolky. Druhak stojí moc peněz. Servírka mě tentokrát upozorní, že k tomu vlastně nic není krom trochu tzaziki a salátku, doobědnám si tedy pitu. Pita je myslím fajn.
Jídlo je tu docela rychle. Shoarmu jsem si objednal míchanou, maso je skvělé. Tohle je určitě to nejlepší, co mi tu zatím nabídli. I kopeček salátku ze zelí i okurky s jogurtem jsou skvělé, dobře doplňují kořenitost masa. Chleba je normál, je ho málo.

Dá se tu platit stravenkami, obsluha je v rámci mezí příjemná a rychlá. Nenašel jsem tu záchod, ale určitě ho tu mají. Cena se nakonec vyšplhala docela vysoko na to, že jsme šli jen na oběd, ale za to mohla ta "nechtěná" dvojdecka. Na Karláku jsou i lepší alternativy za míň peněz. Dva a půl chytrého oslíka navrch.

2 comments:

  1. vidím(čtu),že "nezahálíš " žádným způsobem :-))
    (tentokrát narážka na opět FF-:-))
    a ssprávně,prožeň trochu stravenky! zase budou
    s láskou maM
    co ten robot sprostý?????

    ReplyDelete
  2. Njn, nezahali...misto JK FF...snadno a rychle

    ReplyDelete