Thursday 5 September 2013

No. 292

Letos v Mikulově podniky vyrašily jak ony pověstné hřiby po zapářce, jak o tom svědčí například recenze Kuk na tomto blogu. Vznikl tu také jeden all round podnik na dříve tolik frekventované ulici Piaristů. Snaží se možná nevědomky obnovit slávu víkendových tahů v této lokalitě, kdy jste v pátek v podvečer mohli začít na jednom konci a v neděli po obědě odejít domů plní zážitků. Jestli se to podaří vrátit do této podoby těžko říct, každopádně v No. 292 se momentálně schází většina společenského Mikulova.

Spojení kavárny, restaurace a klubu je citlivě skloubené, designově povedené a funkční. Pokud hledáte místo, kde si dát dobrý drink nebo posedět na kávě, popřípadě poobědvat, všechno tu je.

Já jsem jedno předobědové dopoledne strávil s M. ve výše zmiňované kavárně. Má představa o tom, že vizuální čistoty lze dosáhnout unifikací prvků a střízlivostí pozadí tady vzala za své. V členěném prostoru je každý stoleček jiný, dokonce každá židle je kus sám o sobě. Překvapivě to funguje velmi dobře. Ač je prostor otevřen nedlouho, je útulný. Tento pocit nebyl zhacen ani naší naprostou osamělostí. Je pravda, že v úterý v jedenáct moc lidí v tomto městečku na kávu náladu nemá.

Příjemná slečna servírka v nonkomformním pracovním úboru se celou dobu usmívala, z reproduktorů jsme dostávali poctivý příděl kavárenské hudby ve stylu kvalitních amerických písničkářů. To všechno v kombinaci s povedeným interiérem působilo vysloveně dobře.

Klasická kávová kombinace espresso a cafe latte se také vydařila více méně na jedničku. I když se slečna ujišťovala jestli chci skutečně espresso (v lístku je ještě v nabídce ristretto), ve sklenici s latte byla nepochopitelně lžička už od servisu (vevnitř, vložená), chuťově byly obě kávy vyvážené, espresso se správnou cremou i poměrem chuťových složek, late vypadalo vizuálně bez chyby.

V Mikulově pořád platí, že se tu dá za málo paněz pořídit docela dost muziky, částka 75 Kč za dvě kávy je toho důkazem. No. 292 si zaslouží hodnocení zřídkavými čtyřmi různorodými židlemi.




No comments:

Post a Comment