Sunday 27 November 2011

Oběd v ... Mlsná koza

Sobota byl den stvořený pro úspěšné složení masérské a saunérské zkoušky. Po takovém masírování Vám pěkně vyhládne. I když jsem v testu poslušně uvedl, že po masáži, či sauně, se není vhodné napchat jak z řetězu utržený, hodlal jsem nedbat. Měl jsem chuť na steak, prostě na hutnou, solidní stravu. Vzpomněl jsem si, že na Újezdě je restaurace, která vcelku vtipně hlásá nápisy vlepenými do výlohy styl takové krmě. Navíc sedmička právě přijížděla, cesta za dobrý jídlem (jak jsem doufal) začala.

Mlsná koza je naproti zastávky Újezd směrem ze Smíchova. Vnitřek vypadal z venku potemnělý, tabule říkala "otvíráme v 11:30", vstoupil jsem tedy směle dovnitř. Slečna FF sice méně směle, ale nakonec taky vstoupila. Hospoda byla, až na jeden stůl, prázdná jak synagoga v neděli. Příjemná servírka nám nabídla celý lokál k sezení, sedli jsme si tedy do koutku. Interiér je jednoduchý, působí zvláštně pohodlným dojmem.

Objednali jsme si ležáky, každý podle velikosti. Začali jsme vybírat, vzhledem k slavnostní náladě jsme se rozhodli dát si předkrm. Topinky s masovou směsí za 80 Kč. Zatímco jsme na ně čekali, rozmýšleli jsme co  dál.

Topinky dorazily. Jsem zvyklý na to, že jsou většinou malé, koneckonců je to předkrm. Tyto byly tři, byly malé, ale masová směs bohatá, eidam třicítka taky v hojném množství. Dobrý předkrm. Možná trochu míň oleje na dělání těch topinek, má to být přeci jen chudé jídlo. Ležák na spláchnutí splnil vše co od Staropramenu očekáváte. Střední plnost. Kořenitost v dochuti. Slabší říz.

Nakonec jsem se rozhodl pro Cmundu, slečna FF si dala jídlo, které se jmenovalo Chicken potato (hospodští se iracionálně bojí napsat "Kuře s bramborama", kdoví proč). Cmunda byla vynikající, uzené maso tak akorát libové/prorostlé, bílé i červené zelí, bramborák křupavý. Přízdoba byla. Jídlo bylo vyvážené, dobře se jedlo, bylo ho kopec.

Slečna FF už se tolik netrefila. Chicken potato bylo z mého pohledu naprosto absurdní jídlo. V hlubokém talíři naservírován kopec uvařené kukuřice zvící Řípu. Na "svazích" bylo položeno pět kuřecích kousků, docela stravitelných. Na "vrcholu" lžíce čehosi sýrovo-tvarohového. A na úpatích, do čtyř světových stran čtvrtky pečené kořeněné, absurdně velké brambory. Těžko říct co tím chtěl autor říct, jestli to, že jim přebývá kukuřice nebo že se naprosto pomátl. Té kukuřice...

Dezert jsme si už nedali, nabídka není široká, na dezerty sem asi lidi cíleně nechodí, spíš na to pivko.






Mlsná koza je příjemná ratejna, s dobrým pivem a hezkým, velkým prostorem k sezení. České speciality umí, pár experimentálních výstřelků je lepší si prostě odpustit. Za předkrm, dvě piva a dvě jídla jsme dali 400 Kč, což je docela hezká cena, česká jídla začínají na 110 Kč. Ne že bych sem napříště úplně spěchal, ale může to být alternativa pro posezení u pivka a potlach s přáteli.







No comments:

Post a Comment