Friday 20 April 2012

Oběd v ... Charlie´s Restaurant

Odpoledne bylo typicky jarní deštivé a přitom jasné. Hlad po předchozích pracovních výkonech během týdne dostupoval svého vrcholu. S novým sestřihem a písní na rtech (nebo to bylo obráceně?) jsem vyrazil, pojíst s mou drahou JK. V minulých dnech kromě alergických přívalů řádil i příval slevového šílenství, neodolali jsme ani my. Cílová destinace tedy zněla "steaková mísa" někde na Hradčanské.


Před hospodou zahrádka vyvedená v klasickém Honolulu stylu, bambusová ohrádka, slunečníky. Na sezení venku je přeci jen trochu chladno, i když odvážnější štamgasti nedbali a srkali venku svou poobědovou kávu. My jsme vešli po pár schůdcích dovnitř. Charlie´s je hospoda prostorná, dobře větraná. Interiér je na můj vkus možná až trochu moc strohý. Na zdech jedna dvě fotky a pár televizí, jinak se všechno utápí v téměř jednolité béžové. Bylo skoro prázdno, uvelebíme se na místě které bylo příjemně zšeřelé a čekáme. Doba onoho čekání není zase tak dlouhá, na prázdnou hospodu to ale moc svižné není.

Nakonec se konečně dostaneme k objednávce dvou Plzní. Spolu s nimi přijde na řadu vyjednávání o jídle. Pan číšník není ani ryba ani rak, nejvýstižněji bych ho popsal jako "pan netečný". Mdlým hlasem nám sdělí, že nechá jídlo připravit. Předmětem obchodní smlouvy mezi námi a hospodou je již výše zmíněná mísa steaků, s bramborami a zeleninovým salátem.

Plzně přistály rychle, pivo bylo dobře ošetřeno, mělo říz i hloubku, tak jak to Plzně mívají. Chtěl jsem ještě ochutnat Řezané, nepovedlo se, třeba příště.

To hlavní bylo určitě jídlo. Dostali jsme skutečně jídlo na stříbrném podnose. Tak dobře, nebylo to nejspíš stříbro, ale podnos to byl, plný jídla. Podle mě takhle hodují všichni hrdinové v mých oblíbených fantasy knížkách. Na podnose bylo maso - hovězí steak a vepřová panenka, kopec kaše se slaninou, fazolky dosytosti, kopec "salátu" resp. nakrájené zeleniny s balkánským sýrem. Přízdoby.

Ač se může tento způsob hodování zdát jakkoli překonaný, docela jsme si to užili. Krmili jsme se slušně udělaným steakem, možná byl trošičku sušší, panenka neměla chybu. Moc dobré byly brambory, jaksi napolo rozmačkané se slaninou. Kopec zeleniny a fazolky taky na jedničku. U mas se ještě potloukaly brusinky, omáčka odhadem z hořčice a citrónu. Ty ale byly v tak stopových množstvích oproti zbytku, že bylo docela obtížné je zaznamenat. Za dvěstědevadesátdevět (cena po slevě) jsme se nevršili až po okraj, museli jsme se odvalit.



Restaurace Charlie´s je strohá velká hospoda, s otřesným grafickým zpracováním jídelního lístku. Tak trochu zapadá vším od barvy stěn až po obsluhu. Vařit tady zřejmě někdo umí, jen to neumí dát úplně všemi prostředky najevo. Není to místo kam byste se s nadšením vraceli. Možná dotažení konceptu by všemu pomohlo. To už je věc managementu. Za mě tedy - jakž takž!

No comments:

Post a Comment