I když je to o zlom krk, zvlášť v dnešní době, jeden se musí odvažovat každý den zkoušet něco nového, neotřelého. Proto někdy vystoupíme s JK z tramvaje, a tlačíme se do naprosto iracionálního místa s cílem poobědvat. Zahrádka je téměř prázdná, přesto si nemůžeme vybrat kam si sednout. Místní obejda nás zmerčí, a už si přes plotek vyptává cigáro, na což reaguju lehkým odkývnutím směrem do pryč. Co by se dalo čekat, tady, v Karlíně.
Jméno restaurantu je stejně barvité jako obsazení různými individui v protějším parku. Sedíme v hospodě "U Saní". Zkouším diakriticky varírovat od "U Sání", přes "U Šáni", až po "Ušáci", ale to už jsme přátelé úplně někde jinde. Nakonec mi charakteristický zakudrnacený emblém napoví, hospoda se skutečně jmenuje "U Saní" jako Sledge! Není samotná s ustřeleným názvem, majitel této sítě restaurací má smysl pro humor, další jeho restaurace se jmenuje "U Mrtvýho ptáka", ještě lepší je "U Černý plíce". Tam jsme ale nebyli, tak šup zpátky k Saním.
Nestihli jsme se ještě ani pořádně napít pivka, které nebylo žádný zázrak, ani vyložený průšvih, inu normální vodnatější desítka velkovýrobce Gambrinus, když už to další číšník neznámé národnosti sázel na stůl. Světe div se, jídla vypadala vizuálně na jedničku, porce velké, aranžmá libé. Člověk jí i očima, tudíž nás to potěšilo hned z kraje. Jídlo mé drahé - maso vynikající, libové, dobře propečené, cpaní také libové, sýr v ideální konzistenci. Chuťově sladěné, normální vařené brambory s petrželkou byly lepší volba než fritované proužky.
Vybrali jsme si sice nejdražší položky menu ( á 109 Ká), byli jsme však odměněni kvalitném zasycujícím jídlem, které bylo slíbeno. Ve velmi ktátkém čase jsme byli mile obslouženi. Pořád mi vrtá hlavou ten list šestnácti jídel, ale ta naše se jim povedla na výbornou. Zkrátka několik důvodů, proč se tady otočit znova, dopřát si nefalšovanou atmosféru Karlínské hospody.
No comments:
Post a Comment