Saturday 1 September 2012

Oběd v ... Pizza Einstein (Rumunská)

Zpětně si projíždím své příspěvky na blogu. O Einsteinovi jsem skutečně ještě nepsal? Je to podivné. Protože jsem se sem nachodil dost a dost. Protože sem chodím. A protože se sem chystám chodit i nadále. 

Do Einsteina je super zajít s kamarádem. Je to prosté, asi jako E=emcénadruhou. V jako jedné z mála restaurací tady totiž studenti mohou využít studentské nabídky, která skutečně funguje. K jedné normální, drahé pizze dostanete druhou zadarmo - z nabídky čistě základní. Takže vlastně jíte za půlku peněz, přičemž studenti často mají právě jen tu půlku. Pizza Einstain je cosi jako malá frančíza, restaurace jsou dohromady čtyři, já nejčastěji zažívám tu na Rumunské.

Je krásné všedně denní odpoledne. S JK máme hlad, já hluboko do kapsy, takže studentská volba minimálně v TOP10, pokud studujete v centru, je jasným vítězem. Zahrádka je tradičně narvaná, v takhle hezkém počasí je to klasika. Usedáme na lehce omšelý, o to pohodlnější zahradní nábytek. Objednáme si řezáky, počneme vybírat tu jednu pizzu. O té druhé je tak nějak předem rozhodnuto, už jen šíří nabídky. 

Pivo je tady. Je to příjemný standart, k jídlu to pravé. Osvěží, je čerstvé. Možná bych si uměl představit větší říz. Ale tak je to v Einstainovi se vším, mohlo by to být lepší, ale zároveň do celého konceptu tak nějak zapadá tahle úrovňová hladina.

Tentokrát jsme vybrali pizzu s vajíčkem a mnoha jinými ingrediencemi. Jako druhá byla zvolena žampiónová. Do jisté míry se tu opakuje to, co padlo u piva. Rozhodně to není nejlepší pizza v Praze, ale je nespálená, šířka těsta tak akorát, ingredience čerstvé a v přiměřeném množství. Pokud máte tedy ISIC, za skvělé peníze se tu nají dva lidé. 

Mluvíme tu o pizze, dělá se tu samozřejmě i pasta, saláty, menu. Obsluha je rychlá, většinou příjemná. Děsivé jsou webové stránky, ale tomu, kdo je dělal, nejspíš dávaly smysl. Tři z pěti rajčatových základů, to je slušné hodnocení.

 

No comments:

Post a Comment