Monday 8 July 2013

Oběd v ... The Pub Praha 2

Ne jen já, ale i Krásná chuť je zpátky. I v tomto časově napjatém období je potřeba najít si čas na vyjadřování svých zážitků a radostí. Protože oběd, který jsem právě absolvoval, byl svým způsobem přesně podle mého gusta, je čas na to přiblížit ho. Ach, první příspěvek po půl roce by si zasloužil jistě pompéznější úvod, ale času zase tolik není, navíc emotivně vypjatých, až přestřelených situací jsem si v posledních dnech užil víc než dost. Jde se obědvat!

V The Pub na Praze 2 jsem nebyl poprvé, už jsme si tu jednou dali dostaveníčko s T. Tanková plzeň za normální cenu, otevřeno dlouho do noci, ideální na pokec. Hlavní lákadlo, možnost čepovat si pivo přímo u stolu nás úplně nenadchla, přece jen jdete do hospody, aby vás někdo obsluhoval, ne abyste otrocky čekali než spadne pěna a stejně si načepovali podmíráka. Vskutku takový hit to není.

Vstup dovnitř vypadá spíš jako portál do kasína, velké barevné tapety v průjezdu s rozesmátými tvářemi mužů objímajících ženy ani nic jiného evokovat nemůže. Při sestupu do sklepních prostor naopak dýchne do tváře přehřátý vzduch letní Prahy, který je ale v hlavní místnosti překvapivě dobře odvětraný. Kolem půl jedné je tu poloprázdno, všichni už zase hákují.

Starý dobrý lunchtime mi prozradil příznivou cenu menu 70-80 Ká, navíc na webu, stejně jako na vývěsce před hospodou byla hlásána akce na pivo za 31 Ká. Má peněženka se tetelí, zatímco si objednávám právě ten levný půllitr. Kontempluju jestli výpečky nebo sekanou, nakonec převáží má odvěká náklonost k mletému masu, tak si objednám "domácí" sekanou. U nás doma se dnes žádná sekaná nedělá, a tady taky nikdo nebydlí, co vím, no nechám to být.

Plzeň i přes zjevnou obědovou pauzu slečny servírky (na baru) je nastole hned a chutná skvěle. O něco sladší, míň řízná než si ji pamatuju, ale osvěžující, přiměřeně hořká a studená. Co já vlastně vím, po tak dlouhé době. V  zápětí je přede mnou i talíř. Vskutku rychloservis.

Jídlo je přesně takové jak slibuje lístek. Sekaná, bramborová kaše z brambor a kyselý okurek. Bohatá porce šťávy. Všechno je skutečné, nenahrazované a chutné. Maso není překořeněné, okurka není měkká. Prostě tak jak to má být, rychle, dobře.

Od vstupu do sklepení po přinesení jídla přesně deset minut, usměvavý personál, který vytrhávám od jídla, ale vůbec mu to nevadí, dobré pivo, dobré ceny. Lehce potemnělá atmosféra je součást image sklepní restaurace, není na škodu.

Nakonec zaplatím přesně stovku, část z ní stravenkou od maminky. Jedna z těch pozitivních věcí po návratu. Sem na oběd ano, ať už jste odkudkoli.

1 comment:

  1. to jsem ráda,že to bylo jako od maminky :-))

    ReplyDelete